Tutireceptek.hu fejléc

Tonhalkrémes krumpli recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
krumpli (ahány darabot akarunk, mert egészben marad)
1 tonhal konzerv
1dl majonéz
2dl tejföl
citrom
zellerlevél

Elkészítés:
Az alaposan megmosott, héjas krumplikat egyenként becsomagoljuk, majd előmelegített sütőbe tesszük. (Elektromos sütőben alsó-felső sütés, 200 C) Addig sütjük, amíg fólián át könnyedén nem tudunk beleszúrni egy hústűt vagy hegyes kést.

A tejfölt összekeverjük majonézzel, majd hozzáadjuk a tonhalat, amiről jól lecsöpögtettük az olajat. Friss citromlevet préselünk hozzá, végül pedig apróra vágott zellerlevelet keverünk bele. Amíg sül a krumpli, ezt hűtőbe tesszük.

Amikor megsült a krumpli, kibontjuk a fóliából, tányérra helyezzük, bevagdossuk a tetejét, óvatosan szétnyitjuk kicsit a krumplit, hogy helyet csináljunk a szósznak. Rátesszük a szószt, amit kicsit belenyomkodhatunk a szétnyílt krumpliba.

Tanácsok:
Reszelhetünk a tetejére sajtot is, úgy még érdekesebb, összetettebb az ízhatás.


A receptet beküldte: Pitypang


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás juhtúrós krumpli » Krumplis sajtgolyó » Krumplifelfújt brokkolival » Krumplis Berét
» Gazdag krumplisaláta » Póréhagymás krumplileves » Fahéjas krumplis lepény » Majorannás krumplileves
» Sajtos krumpli » Paradicsomos krumplileves » Fetás krumplisült » Krumplis burek II.
» Sváb krumplisaláta » Húsos krumplitekercs » Krumpligánica » Rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.