Tutireceptek.hu fejléc

Kati szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg zsír
3 db tojás
2 ek cukor
15 dkg porcukor
1 cs sütőpor
csipetnyi só
50 dkg liszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
2-3 ek lekvár
3 dl tej
csokireszelék

Elkészítés:
15 dkg zsírt összegyúrom az 50 dkg liszttel, 2 ek cukorral, 1 cs sütőporral, 3 tojássárgájával és a csipetnyi sóval.
A tésztát 3 egyenlő részre osztom, s 3 egyforma lapot sütök belőle. A legrosszabb lapot összetöröm, hozzáadok 1 ek kakaóport, 2-3 ek lekvárt, majd felöntöm 3 dl forró tejjel, s alaposan elkeverem, majd a két lap közé kenem.

A tetejére a 3 tojásfehérjét a 15 dkg porcukorral gőzön kifőzöm ( folyton kevergetem, s mikor már szép fehér, s ragacsos akkor jó ), s rákenem a tetejére.
Díszítésnek csokireszeléket szórhatunk rá.

Tanácsok:
A sütemény másnaposan, harmadnaposan a legfinomabb, mikor összeérik. Első éjszakát szigorúan a hűtőben tölti, addig nem szeletelem fel ( különben se lehet, mert nagyon törik még. ) :)

Ha szeretnénk kicsit feldobni, 1-2 ek darált diót is keverhetünk bele.

Azért szeretjük, mert nem lesz egy geil süti.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: lucullus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Texasi szelet » Kivi szelet » Hamis krémtúrós szelet » Zebra szelet
» Bridge-szelet » Dominó szelet » Rumos sszelet » Bababpiskótás puncsszelet
» Márton szeletek » Burgonyás mézes szelet » Mákos szelet » Sakk szelet
» Citromszelet » Habos-diós szelet » 15 perces banános szelet » Gombás sertésszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.