Tutireceptek.hu fejléc

Kecskesajtos kifli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg liszt
1 kocka élesztő
1/2 l tej
2 dl étolaj
1 tk cukor
1 ek só

Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk a 1/2 l langyos, cukros tejbenm összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és 1/2 órát pihentetjük. Közben a kecskesajtot lereszeljük, vagy felaprítjuk és még villával összetörjük.Ha nagyon száraz adhatunk hozzá kis tejfölt. Ízlés szerint ízesíthető petrezselyemmel, kaporral, bazsalikommal.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A cipókat kb. 1/2 cm vastag kör alakra nyújtjuk. A köröket 16 egyenlő körcikkre osztjuk. Az íves részébe rakjuk a tölteléket. A körcikk csúcsa felé feltekerjük kifli alakúra. Tetejét felvert tojással lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk.
Margarinnal kikent tepsibe rakjuk, és ott még 1/2 órát kelesztjük.Előmelegített sütőben kb fél órát sütjük.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Magdolna kifli » Almás-mákos rakott kifli » Sonkás kifli » Egyszerű diós hókifli
» Isteni sörkifli » Szegény kifli » Sajttal töltött kiflik » Töltött kifli másképp
» Sóskifli 1932-ből » Tejes kifli » 30 perces kifli » Gesztenyés hókifli
» Kossuth kifli » Kecskesajtos pulykasaláta » Vaniliás kiflicskék » Facebookos kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.