Tutireceptek.hu fejléc

Kekszes rúd recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg háztartási keksz
1 dl rum
25 dkg porcukor
10 dkg vaj
10 dkg darált dió
1 ek. baracklekvár
5 dkg kakaó

Elkészítés:
A kekszet kukoricaszem nagyságúra tördeljük, leöntjük rummal és egy félórát állni hagyjuk.
A porcukrot, a vajat, a diót, a kakaót és a lekvárt jól összekeverjük. Hozzádolgozzuk a darabos kekszet, és zsírpapíron rudat formálunk belőle. Ha nagyon lágy a tészta, tehetünk hozzá 1-2 evőkanál darált kekszet, ha túl kemény, 1 evőkanál baracklekvárt.
Hideg helyre tesszük, másnap éles késsel szeleteljük. Nem lesz teljesen puha a "tészta", a keksz ropog a fogaink között.

Tanácsok:
-Én rumaromát használok rum helyett, 1 dl tejhez adom, és ezzel öntöm le a kekszet.
-A kekszet legyegyszerűbb úgy összetörni, hogy vászonzsákba (konyharuhába) tesszük, és húsklopfolóval (kalapáccsal, sodrófával) törjük össze.


A receptet beküldte: szimba


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós kekszes pohárkrém » Mandulás kekszes finomság » Fehér csokis kekszes » Kekszes, tejfölös szelet
» Darált kekszes krémes » Kekszes túrós piramis » Tepsis kekszes süti » Tejbegrízes kekszes
» Albert kekszes » Kekszes túrótorta » Kekszes őzgerinc » Halvas kekszes süti
» Habos-kekszes » Almás-kekszes » Kekszes pudingos süti U1 » Mazsolás kekszes finomság


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.