| Kétszínű csábítás receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg vaj, 30 dkg cukor 6 db tojás 30 dkg liszt 7,5 dkg étkezési keményítő 1 cs. sütőpor 1,5 dkg kakaó 1 üveg meggybefőtt Krémhez: 1/2 l.tej 12 dkg cukor 1/2 rúd vanília, vagy 1 cs.vanilin cukor 4 dkg étkezési keményítő 4 db tojás sárgája 25 dkg lágy vaj 5 dkg porcukor Díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé Elkészítés: A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyesével beledolgozzuk. Hozzákeverjük az étkezési keményítővel és sütőporral összeszitált lisztet. A tészta egyik felébe belekeverjük az átszitált kakaóport. Egy közepes tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával beszórunk, vagy egyszerűen sütőpapírral béleljük és a kakaós tésztát belesimítjuk, szétterítjük rajta a lecsöpögtetett meggyet, majd a sárga tésztával befedjük. (Nagy tepsiben is készülhet, de akkor vékonyabb lesz!) 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Utána kihűtjük. A krémhez néhány evőkanálnyi tejet félreteszünk, a maradékot 4 dkg cukorral és a vaníliával felforraljuk. A maradék cukrot, az étkezési keményítőt és a tojások sárgáját a megmaradt tejjel kikeverjük és ezt a keveréket a forró tejhez öntjük. Folyamatosan kevergetve besűrítjük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. A kihűlt pudingot apránként a vajkrémhez adjuk. A krémet a sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük teljes dermedésig. A csokoládéból forgácsokat készítünk és a süteményt ezzel díszítjük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |