Tutireceptek.hu fejléc

Körtével-sajttal-dióval töltött csirkemell recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30-50 dkg csirkemell
körte ízlés szerint
sajt ízlés szerint
dió

bors
1 tojás
10-15 dkg liszt
0,3 dl tej
zsemlemorzsa
napraforgó olaj

Elkészítés:
Megtisztítjuk a husikat, majd szeletekre vágjuk.
Hosszanti oldukon felvágjuk, zsebet készítünk. Kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Felvágjuk a sajtot, a szeleteket felgöngyölítjük, és az "alagútba" belehelyezzük a körte- és diódarabokat. Ne túl nagyot, csak, hogy a csirke be tudja nyelni!:) Majd belehelyezzük őket a husikba.
Fogpiszkálóval összetűzzük, zárjuk a zsebeket.
Elkészítjük a panírt: felverjük a tojást, hozzáöntjük a tejet és a lisztből annyit, hogy sűrű legyen, de folyós. Kicsit meg is sózhatjuk. Beleforgatjuk a töltött húsokat, és bevonjuk zsemlemorzsával (a morzsába is reszeltem diót).
Beleöntjük az olajat a serpenyőbe addig, hogy félig ellepje a húsokat. Ne hevítsük túl az olajat, és kis lángon süssük őket.
Miután rendesen bebarnul, lecsepegtetjük, és leitatjuk róla a fölösleges olajat.
Rizzsel, krumplival találjuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» töltött pulykamell » Rakott csirkemell gombával » Májkrémmel töltött fánk » Sajtpaplanos csirkemell
» Töltött szőlőlevél » Töltött fasírt sonkával » Tepsis csirkemell gombával » Töltött paradicsompaprika
» Töltött zsemle - 2 » Juhtúrós töltött burgonya » Töltött tojás (garnélával) » Töltött franciakenyér
» Töltött lángos » Juhsajttal töltött paprika » Serpenyős-babos csirkemell » Húsvéti töltött kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.