Tutireceptek.hu fejléc

Krumplis lepények recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg liszt
1 db tojás

2 dl olaj
fahéj
barack dzsem
olaj

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, majd hideg sós vízben feltesszük főni.

Ha megfőtt, leszűrjük, krumplinyimon átnyomjuk és kihűtjük. Ha kihűlt a krumpli beleütjük a tojást, megsózzuk, hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Közepesen lágy tésztát kapunk.

Enyhén lisztezett munkalapon 3 mm vastagra nyújtjuk és tetszés szerinte darabokra vágjuk.

Forró olajban szép pirosra kisütjük. Fahéjjal, sárgabarack dzsemmel kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis kiflik » Hamis krumplisaláta » Német krumpliskolbász » Nagyanyám krumplis kenyere
» Krumplis ropogós » Baconos krumplistészta » Krumplis burek II. » Illatos krumplisaláta
» Krumplis rétes » Sült krumplistészta » Krumplis gombóc » Krumplis lepény
» Krumplis dóka » Bécsi krumplisaláta » Krumpliskenyér » Gyors krumplis fánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.