Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricás-sajtos rakottburgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya,20 dkg húsos,füstölt szalonna,4 tojás,5 dkg liszt,10 dkg Anikó sajt,1 kis doboz kukorica konzerv,1 közepes fej v.hagyma,1 dl tejföl,5 dl zöldséges erőleves (kockából elkészítve),3 ek.vaj,1 cs.petrezselyemzöld,só,fehér bors,édes-nemes p.paprika,a forma kikenéséhez margarin.

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük (kb.20 perc),majd tisztítás után felszeleteljük.A f.szalonnát kockára vágjuk,a kukoricát lecsöpögtetjük.Kivajazott formában rétegezzük:krumpli,tojás,szalonna,kukorica,krumpli.A vajon megpároljuk az aprított v.hagymát,majd meghintjük liszttel.Megpirítjuk,majd felöntjük a levessel.Összefőzzük,majd felolvasztjuk benne a sajtot.A tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt és az apróra vágott p.zöldet.Sóval,f.borssal,p.paprikával fűszerezzük.A mártást ráöntve 200 fokon (3-as fokozat)30-35 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: PIROS35

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakottburgonya » Kukoricás-sajtos muffin » Őszibarackos csirkemell » Réteges nokedli
» Nokedlis paprikáskrumpli » Csirke zöldborsós szószban » Rakott krumpli gazdagon » Farmerragu
» Tarhonyás rizottó » Csirkecomb római tálban » Zöldbadosabos tojás » Csirkeragu sajttésztában
» Tepsis rizses csirke » Rakott kelkáposzta másképp » Pulao csirke (6 személyre) » Karfiol vajas morzsával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.