Tutireceptek.hu fejléc

Lekváros bukta(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Kb. 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 15 dkg vaj, só, 1 citrom reszelt héja
- a töltelékhez: 20 dkg barackíz

Elkészítés:
Kevés langyos tejben futtasd fel az élesztőt. A lisztet szitáld át, azután a kovásszal, a tojássárgájákkal, a porcukorral, a fele olvasztott vajjal, a sóval és citromhéjjal ízesítve dagaszd meg. Letakarva keleszd a duplájára.
Finoman átgyúrva, lisztezett deszkán nyújtsd kisujjnyi vastagra, és szabd kb. 8x8 cm-es négyzetekre. Mindegyik közepére halmozz egy kanálnyi lekvárt, tekerd össze, a két végét ujjaddal nyomkodd be. A maradék margarinnal megkenve sorakoztasd tepsibe. Még egyszer keleszd meg, majd told előmelegített sütőbe és 180 fokon süsd szép pirosra. Porcukorral megszórva kínáld.


A receptet beküldte: hpkati

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros-mogyorós muffin » Tejlekváros sütemény » Lekváros rácsos linzer » Lekváros gyűrű
» Lekváros puffancs » Almás-lekváros pite » Lekváros kifli » Lekváros bukta
» Tejlekváros süti » Meggylekváros muffin » Lekváros kavart tészta » Lekváros copf
» Diós-lekváros puffancs » Lekvárosbukta túrósan » Szilvalekváros barátfüle » Habos lekváros fánk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.