Tutireceptek.hu fejléc

Mákos piskóta mascarpone krémmel, meggyszósszal töltve recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

5 tojás
8 dkg cukor
8 dkg finomliszt
6 dkg őrölt mák
fél cs. sütőpor

A töltelékhez:

kb. 40 dkg meggybefőtt
4 dkg étkezési keményítő
0,5 dl befőttlé
rum vagy rumaroma

A mascarponés részhez:

50 dkg mascarpone
8 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
A szokásos módon készítjük el a piskótát, csak a lisztbe belekeverjük a mákot is.
Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kizsírozunk-lisztezünk, a piskótamasszát beleöntjük és kb. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ez esetben a piskótát kihűlés után lapjában kettévágjuk. Süthetjük a nagy gáztepsiben is, akkor a vékonyabb tésztát kettévágjuk.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a meggyszószt. Felmelegítjük a meggybefőttet (ne használjunk sok befőttlevet fel). A keményítőt simára keverjük 0,5 dl befőttlével, majd besűrítjük vele a felmelegített meggyet. A végén adjunk hozzá egy kevés rumot/aromát. Amíg kihűl, addig a mascarponét a porcukorral, vaníliás cukorral simára keverjük, majd gyors fokozaton addig habosítjuk, amíg krémes állagot nem kapunk.

A kihűlt piskótát megkenjük a mascarpone krémmel, az egyik felére rásimítjuk a kihűlt meggyszószt, a másik mascarpones lapot ráborítjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük. Szeletelés előtt megszórjuk porcukorral és kockákra vágva szeleteljük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos bögrés » Bögrés mákos süti » Mákos linzer » Kevert mákos citromkrémmel
» Babapiskótás őzgerinc » Finom epres piskótarolád » Diós mascarponekrém » Néró csokival töltve
» -Mákos muffin » Könnyű epres piskóta » Diós és mákos bejgli. » Piskótaszelet (update 2)
» Az én mákos gubám » Start piskóta -mikróban » Mákos csokiszuflé » Mákos rizsfelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.