| Mákos piskóta mascarpone krémmel, meggyszósszal töltve receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 5 tojás 8 dkg cukor 8 dkg finomliszt 6 dkg őrölt mák fél cs. sütőpor A töltelékhez: kb. 40 dkg meggybefőtt 4 dkg étkezési keményítő 0,5 dl befőttlé rum vagy rumaroma A mascarponés részhez: 50 dkg mascarpone 8 dkg porcukor 1 cs. vaníliás cukor Elkészítés: A szokásos módon készítjük el a piskótát, csak a lisztbe belekeverjük a mákot is. Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kizsírozunk-lisztezünk, a piskótamasszát beleöntjük és kb. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ez esetben a piskótát kihűlés után lapjában kettévágjuk. Süthetjük a nagy gáztepsiben is, akkor a vékonyabb tésztát kettévágjuk. Amíg a tészta sül, elkészítjük a meggyszószt. Felmelegítjük a meggybefőttet (ne használjunk sok befőttlevet fel). A keményítőt simára keverjük 0,5 dl befőttlével, majd besűrítjük vele a felmelegített meggyet. A végén adjunk hozzá egy kevés rumot/aromát. Amíg kihűl, addig a mascarponét a porcukorral, vaníliás cukorral simára keverjük, majd gyors fokozaton addig habosítjuk, amíg krémes állagot nem kapunk. A kihűlt piskótát megkenjük a mascarpone krémmel, az egyik felére rásimítjuk a kihűlt meggyszószt, a másik mascarpones lapot ráborítjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük. Szeletelés előtt megszórjuk porcukorral és kockákra vágva szeleteljük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |