Tutireceptek.hu fejléc

Rácsos, mákos pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás sárgája

Töltelék hozzávalói:
20 dkg őrölt mák
2 dl tej
1 evőkanál vaj
6 evőkanál cukor (esetleg több)
3 tojásfehérje
2 db közepes alma
½ citrom
késhegynyi őrölt fahéj

Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A fentieket összegyúrjuk, a tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit. A tölteléket rásimítjuk. A tészta 1/3-ából rácsot sodrunk. Tojás sárgával megkenjük.
5 percig forró, majd közepes lángon világossárgára sütjük.
Töltelék elkészítése: A mákot a tejben a cukorral, fahéjjal felfőzzük, a tűzről levéve belekeverjük a vajat, belekeverjük az almát, a citromhéjat és belefacsarjuk a citrom levét. Kihűtjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk az előző masszába.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos bögrés sütemény » Rácsos szilvanyárs » Almás mákos tejbegríz » Mákos süti
» Finom mákos » Mákos koszorú » Vaníliás mákos guba » Bögrés mákos másképp
» Csokirácsos túrós süti » Rácsos süti » Mákos pudingos » Császártöltési mákos guba
» Mákos guba szerintem » Bográcsos tokány » Falusi mákos » Mézes-mákos guba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.