Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-diós kevert süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
18 dkg vaj
4 tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
A tetejére:
30-40 dkg meggy
10-15 dkg dióbél
2 csomag vaníliás cukor
A tepsi kikenéséhez:
2 dkg vaj
2 csapott evőkanál liszt

Elkészítés:
A vajat habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. A cukrot beleszórjuk, habverővel intenzíven keverjük, amíg kifehéredik, és a cukor is elolvad. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Az előzőekhez adjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is vigyázva beleforgatjuk, nehogy összetörjük! A tésztát megfelezzük, a darált diót az egyik részbe beleforgatjuk.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és a 2 masszát felváltva belekanalazzuk. A meggyet kimagozzuk, a tészta tetejére rakosgatjuk, kicsit bele is nyomkodjuk. A vaníliás cukorral behintjük, aztán előmelegített sütőben, közepes lángon 15 percig sütjük.

Tanácsok:
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.


A receptet beküldte: Szafy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós kevert süti » Karácsonyi kevert süti » Kikevert kakaó » Kevert kókuszos
» Kefíres kevert süti » Kevert (kefíres) sütemény » Diós kevert » Meggyes kevert
» Gyümölcsös kevert sütemény » Kevert csokis sütemény » Túrós kevert » Mákos kevert
» Kevert zserbó » Almás kevert » Kevert túrófánk » Tejfölös diós kevert


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.