Tutireceptek.hu fejléc

Mézes krémes... recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dkg margarin
1 tojás
15 dkg kristálycukor
3-4 ek.tej
6 dkg méz
40 dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
A töltelékhez: 3 dl tej
6 dkg búzadara
20 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
15 dkg baracklekvár kb.

Elkészítés:
A margarint, az egész tojással, a cukorral, a tejjel és a mézzel vízgőz fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. Majd ha egy picit meghűlt, a lisztet meg a szódabikarbónát hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Négy részre osztjuk, és legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként kinyújtjuk, és sütőpapírral borított sütőlapon vagy a tepsi hátán előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A töltelékhez a tejet fölforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert margarint, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A lapokat egyenként lekvárral vékonyan megkenjük, majd krémet simítunk rájuk, és egymásra helyezzük. Tetejét porcukorral meghintjük, és néhány órányi pihentetés után szeleteljük.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes almalekvár » Az igazi mézes-mustáros » Kakaós - mézes süti » Mandulás mézeskocka
» Mézes csirke » Mézes mustáros csirke... » Mézes kókuszkocka » Mézes diótorta
» Hamis mézes puszedli » Egylapos mézes tekercs » Mézes libapecsenye » Mézespuszedlí
» Pöti mézeskalácsa » Mézes mustáros hús » Mézes-narancsos csirkecomb » Citromos-mézes csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.