Tutireceptek.hu fejléc

Mézes narancsos báránycsíkok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 kis narancs 40dkg kicsontozott bárány vagy sertéskaraj,2 evőkanál olaj só 2 zacskó vadrizsel kevert gyorsrizs

Elkészítés:
2 narancs héját le reszeljük,levét ki préseljük.A másik két narancsot kifilézük vagyis a gyümülcsöt meg hámozzuk,majd kis tál fölött a gerezdeket elválasztó hártya mentén be vágunk s a gyümölcshúst a filéket ki emeljük.Közben ki csöpögő levét a többi narancsléhez öntjük. A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk az olajon nagy lángon kevergetve 4 percig sütjük majd kissé be sózzuk.A narancslevet az ecetet meg a mézet rá öntjük.A kukoricalisztet 1 deci vízzel simára keverjük a narancsos mézes levet ezzel süritjük.A narancsfiléket beleszórjuk végül 2 percnyi forralás után párolt rízs és vadrízs keverékével kináljuk.

Tanácsok:
Finom ital hozzá száraz vörös bor

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» mézes gyógylikőr:) » Csokis-narancsos csoda » Mézes narancsos puncs » Mézes kókuszos szelet
» Narancsos csokis muffin » Mézes diótorta » Mézes-zabpelyhes keksz » Mézeskalács 2
» Mézes sült körte » Mézes kacsa » Narancsos Tonhalas Salata » Karácsonyi mézeskalács
» Mézes-narancsos csirke » Narancsos linzerkoszorú » Tojásos mézes puncs » Mézes sertéskaraj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.