Tutireceptek.hu fejléc

Moncsa puFánkja recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
3 tojás sárgája
1 citrom reszelt citromhéjja
0.5 dl rum
3.5 dl langyos tej
4 csapott ek kristály cukor
1 mk só
10 dkg olvasztott margarin
3.5 dkg friss vagy 9 gr száritott élesztő

Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, megkelesztjük.
Lisztezett deszkára tesszük kissé kinyújtjuk olyan 2 cm-esre. Kiszaggatjuk a kivánt nagyságú pogiszaggatóval . Kissé körbeforgatjuk kezünkkel. Ha kiszaggattuk letakarjuk fél órára hogy tovább keljen. Ekkor nem túl forró bő olajban, kisütjük.

Tanácsok:
Én kenyérsütögépben szoktam dagasztóprogramon
Ne legyen túl forró az olaj és lassan süssük fedő alatt, igy magasabbra feljön és "szalgos" lesz.

Elkeszítés: 90 perc gyúrás és kelesztés + 30 perc kelesztés + 30 perc sütés

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: moncsa78


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Moncsa bejglije » Joghurtkrém cseresznyével » Spanyol-fánk » Gerbeaud-szelet
» Bécsi kocka » Duplacsokis-diós kocka » Gyümölcsös pudingcsiga » Túrós fonott süti
» Rácsos linzer » Mamám almás lepénye » Gyümölcsös/túrós torta » Meggyes-mákos kalács
» Diós meggyes » Anyós szelet » Cukros fahéjas rúd » Nustángli 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.