Tutireceptek.hu fejléc

Paprikás-tormás savanyú káposzta recept

Kategória:


Hozzávalók:
8 kg. fejes káposzta,
1,5 kg. édes paprika,
2 kg. paradicsompaprika,
70 dkg. tisztított torma,
20-25 dkg. finom só,
7 dl. 10 %-os ételecet,
60 dkg. kristálycukor,

Elkészítés:
A káposztát szálasra gyaluljuk, A káposztát külön edényben előbb megsózzuk, kissé állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. Amíg a káposztát pihentetjük, addig a tormát 6-8 szelet kivételével lereszeljük, a paprikákat kicsumázzuk,szeleteljük és ledaráljuk.A zöldségeket egy nagyobb tálban tesszük, ráöntjük az ételecetet, megszórjuk a kristálycukorral és végül az egészet alaposan összekeverjük. 6 -8 órán keresztül pihentetjük, de közben az anyagot többször is átkeverjük. Előkészítünk 2 darab öt literes üveget és ezekbe beletöltjük a káposztát, a tetejére tormaszeleteket rakunk és lezárjuk.
Száraz, hűvös helyen tároljuk.

Tanácsok:
Sültekhez kiváló téli savanyúság.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú tojás » Káposztás halleves » Kelkáposztás lasagne » Mexikói rakott káposzta
» Székelykáposzta Update1 » Káposztás virsli tésztában » Gombás rakott káposzta » Savanyú káposzta bulgurral
» Káposztás paprikás » Vágott, vegyes savanyúság » Fehér és lilakáposztás » Káposztagombóc másként
» Kannás savanyú télire » Édes-savanyú csirkemell » Böjti káposzta » Edes-savanyu pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.