Tutireceptek.hu fejléc

Pavlova torta III. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojásfehérje
1 csipet só
2,5 dl porcukor
1 teáskanál citromlé vagy ecet
5 dl tejszín
1,25 dl porcukor
kivi vagy akármilyen trópusi gyümölcs

Elkészítés:
Melegítsd a sütőt 150 fokra. Fektess sütőpapírt a sütőlemezre. Rajzolj egy 22 cm-es kört a papírra. Egy nagy tálban verd fel a picit megsózott tojásfehérjét. Adj ehhez 2,5 dl cukrot lassan, miközben vered a habot, végül a citromlevet is. A kirajzolt karikára oszd el a fehérjét úgy, hogy a széle vastagabb legyen. Süsd meg nagyon lassan, kb. egy órán át. Zárd le a sütőt, és hagyd benne a fehérjetortát még fél óráig. Mikor hideg a torta, kívül ropogósan kemény, belül puha. Egy tálban verd fel a tejszínt 1,25 dl cukorral.
Szeleteld fel a gyümölcsöt, majd halmozd a tortára a tejszínt és a gyümölcsöket.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttorta (6-8 személyre) » Eperhabos torta » Csőben sült burgonyatorta » Bezerédj-torta
» Ananászos palacsintatorta » Almatorta 2 » Barackos-túrós torta » Tojáslikőrös tortácska
» Gumitorta » Chilis-csokoládés torta » Csokis-almás torta » A chef álma torta
» Meggyes, túrós tortácska » Sütőtöktorta egyszerűen » Fahéjas-nutellás torta » Csokis mentás jégtorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.