Tutireceptek.hu fejléc

Piros gyümölcsös habos süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg cseresznye,
50 dkg apró szemű eper,
30 dkg málna,
20 dkg porcukor,
3 tojásfehérje,
2 levél zselatin

Elkészítés:
Az összes gyümölcsöt megmossuk, megszárítjuk, a cseresznyét kimagozzuk, és valamennyit egy tálba tesszük. Porcukorral meghintjük, és egy órára hideg helyen állni hagyjuk. Utána lábosba öntjük, és közepes tűzön, fedő nélkül 5 percig főzzük. Ha a gyümölcsök túl sok levet engednek, nagy lángon, néhány perccel tovább főzzük, hogy a massza besűrűsödjön, majd hozzáadjuk a zselatinlapokat, és az egészet tűzálló tálba vagy tepsibe öntjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a maradék porcukrot hozzákeverjük, és óvatosan a gyümölcsök tetejére kenjük, hogy a hab ne törjön meg. 180º C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, amíg a hab aranysárga színű nem lesz. Tálalás előtt kockákat vágunk, tetejükre tehetünk még tejszínhabot, néhány szem nyers gyümölcsöt, vagy díszíthetjük mentalevéllel.

Tanácsok:
Idénytől függően más gyümölcsből is elkészíthetjük annyi változtatással, hogy vannak olyan gyümölcsök, melyeket hosszabb ideig kell párolni.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós gyümölcsös felfújt » Gyümölcsös rakott rizs » Gyümölcsös avokádókrém » Epres habos metélt hidegen
» Piros ribizli öntet » Gyümölcsös fasírt » Házi gyümölcsös joghurt » Habos raffaelló szelet
» Gyümölcsös sertésszeletek » Szezon gyümölcsös kavarós » Gyümölcsös joghurtfánk » Gyümölcsös hab
» Habos-kekszes » Gyümölcsös rizssaláta » Habos túrós palacsinta » Gyümölcsös fűszerbor


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.