Tutireceptek.hu fejléc

Piskótatészta/Egyszerűen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A hozzávalók mérleg nélkül is kimérhetőek:
ahány tojás,
annyi púpozptt evőkanál porcukor,
és annyi púpozott evőkanál liszt.

Elkészítés:
Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá,majd kanalanként add hozzá a porcukrot,és ezzel is verd egy ideig,hogy jó kemény legyen.Egyenként add hozzá a tojássárgákat és a lisztet, majd jól keverd össze.
A sütőformát vagy a tepsit kend be zsírral,majd lisztezd ki,ezután öntsd bele a tésztát.
Előmelegített sütőben,mérsékelt tűznél süsd meg.

Tanácsok:
-A tojásokat mindig egyenként üsd fel,külön csészébe.(Elképzelhető ugyanis,hogy rossz is akad köztük)
-A sütőformának csak az alját szabad kizsírozni/lisztezni,az oldalát nem,mert felpúposodik a piskóta.
-A sütés kezdetétől legalább 10percig ne nyisd ki a sütő ajtaját,mert "összeesik" a tészta.
-Onnan tudhatod meg,hogy megsült e a tészta,hogy egy hústűt a közepébe szúrsz: ha szárazon húzod ki,megsült;ha a tészta rátapad,még sülhet.
-Ha megsült a piskóta,pár percig még hagyd az elzárt sütőben,miközben a sütő ajtaja valamennyire nyitva van.Így nem esik össze a tészta.
-Ha krémmel töltött süteményt/tortát készítesz, a lapokat hagyd teljesen kihűlni,mielőtt megkened őket.


A receptet beküldte: DNBasser


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefíres szelet » Diós/ kókuszos kosárkák » Eszkimó » Norbis sütike
» Linzerkarika » Meggyes golyó » Angol sütemény » Eszterházy golyók
» Olimpiai kifli » Tepsis Raffael » Hig palacsinta » Hangyasüti
» Habos alma » Keleti csemege másképp » Habos almás » Eper Charlotte


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.