Tutireceptek.hu fejléc

Pizza tészta és némi feltét recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
1 dl olivaolaj

langyos víz
oregano

paradicsom sürítmény
fokhagyma
olivaolaj
oregano
bazsalikom

bors
mozarella
valamiféle reszelt sajt
bármi, amit a pizzádra tennél

Elkészítés:
Az élesztőt kb. 2 dl langyos vízzel simára keverem, majd hozzáöntöm a liszthez! (Nem baj, ha a lisztet előtte egy tálba szórod!! )
Beleöntöm az olivaolajat, sót és aki szereti az oreganót.
Nem túl lágy tésztát gyúrok belőle és jól kidolgozom. Lehet csapkodni, püfölni, asztalhoz vágni....lénnyeg, hogy a dühödet kiadd és a tészta is jó kidolgozott legyen. ☺
Megkelesztem, majd ha jön kifelé a tálból, még egyszer átgyúrom és újra megleéesztem.
Ha kész, cipókat csinálok belőle, kinnyújtom, vagy kihuzogatom és kiolajozott formába vagy tepsibe teszem.
Közben a pizzaszósz:
A paradicsomsürítményt (ne! a magyar Aranyfácán és társai, baromi vad ízű paradicsomot, ha lehet!!) a fokhagymát, a fűszereket és az olajat összeturmixolom, ha nagyon vad az íze, egy nagyon pici cukorral megszelidítem.
Ezt kenem a tésztára, ráreszelem a sajtokat (ízlés szerint) erre jön amit még gondolok rá! Sonka, szalámi, gomba....bármi!!
Betolom a sütöbe és éhesen figyelem, hogy mikor lesz kész!!!

Elkészítési idő: 2 perc

A receptet beküldte: doxikri


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házias sonkás tészta » Szalámi tészta » Tészta "csaknehusi" módra » Csirkemelles tészta
» Fokhagymás tészta » Tonhalas tészta másképpen » Tésztasaláták királynője » Mediterrán húsos tészta
» Pizza alaptészta házilag » Cukkini tésztabundában » Zöld tészta » Tejszínes-zöldséges tészta
» Tészta kosárkák » Répás tészta » Maradékból rakott tészta » Poch tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.