Tutireceptek.hu fejléc

Pudingos - tejfölös piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 dl víz
1 dl olaj
20 dkg porcukor
20 dkg liszt

A pudinghoz:
1 l tej
2 cs. pudingpor (ízlés szerint)
1 cs. vaníliás cukor
5 ek. cukor

A krémhez:
7,5 dl tej
3 cs. vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
3 kis pohár tejföl

Elkészítés:
A pudinghoz szokás szerint megfőzzük a pudingot. Ha vaníliás piskótát csinálok, kakaós pudingot főzök, ha pedig kakaós piskótát csinálok, vaníliás pudingot főzök. (De lehet például szamócás vagy bármilyen más puding is.)

A piskótához a vaníliás cukrot, a sütőport, a porcukort és a sima lisztet egy tálba összekeverjük. Másik tálban habosra verjük a tojásfehérjét. A tojássárgáját is habosra verjük, hozzáöntjük a vizet és a olajat, újra kikeverjük. A tojássárgájához hozzákeverjük a lisztes keveréket, azután a tojásfehérjét is. A piskótát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe. A piskótára egyenletesen ráöntjük a pudingot és megsütjük. Nem kell félni, a megsült tészta hullámos lesz.

A krémhez a tejből, a pudingporból és a cukorból sűrűre főzzük a pudingot. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, megszórjuk csokireszelékkel vagy édes kakaóporral.

Tanácsok:
A krém nagyon finom, más sütire is rá lehet tenni.


A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös krumpli főzelék » Tejfölös gombás csirkecomb » Albert piskóta » Pudingos piskóta
» Ünnepi krémes piskóta » Gombás-tejfölös hús » Narancskrém babapiskótával » Meggyes babapiskótás
» Körtehabos mikrós piskóta » Piskótás zserbó » Tejfölös husi » Borissza piskóta
» Szilvás mikrós piskóta » Orosz piskóta » Tejfölös lepény » Ananászos piskóta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.