Tutireceptek.hu fejléc

Rétes zöldspárgával, fehérspárga szószban recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
250 gramm ricotta
1 citrom reszelt héja
1 csomag zöldspárga

A szószhoz:

1 csomag fehérspárga
2 dl tejszín
5-6 apróra vágott mentalevél
fél dl fehérbor
1 kis fej főzőhagyma
só, fehérbors
3 dkg vaj

Elkészítés:
A zöldspárgát félig megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. A ricottát kikeverjük a citromhéjjal, enyhén megsózzuk, majd a kiterített, vékonyra nyújtott leveles tésztára kenjük. Ráfektetjük az előkészített zöldspárgákat, és feltekerjük. Tetejét megkenjük egy kis tojásfehérjével és olajjal, majd 180 fokos sütőben halványpirosra sütjük.
A szószhoz a hagymát felaprítjuk, majd a felolvasztott vajban megpároljuk. Felöntjük a fehérborral és beletesszük a tisztított, felvágott fehérspárgát – a spárgasípokat félretesszük. Puhára pároljuk, majd pürésítjük, ezután öntjük fel a tejszínnel és adjuk hozzá a spárgasípokat. Együtt felfőzzük, sózzuk, borsozzuk, és az apróra vágott mentával, a rétes mellé tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kata rétes » Csiga rétes » Vaníliás rétes » Almás rétes 1.
» Húsgombócok curry szószban » Pórés rétes » Kefires rétes » Zöldséges rétes
» Málnás rétes » Hamis rétes » Magyaros húsos rétes » Csokis rétes
» Szilvás-túrós rétes » Sajtos-cukkinis rétes » Rizses rétes » Húsos krémes rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.