Tutireceptek.hu fejléc

Rostonsült sertés szűzpecsenye, kínai kel salátával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg sertés szűzpecsenye,
40 dkg kínai kel,
10 dkg szójacsíra,
1 csomó újhagyma,
10 dkg főtt sonka,
2 szelet ananász,
2 fél barack,
2 fél körte.

Az öntethez:
1,25 dl tejföl,
2 evőkanál ecet,
2 evőkanál szójaszósz,
2 evőkanál méz,
1 teáskanál curry,
1 késhegynyi cayanne bors,
1 csomó metélőhagyma.

Elkészítés:
A kínai kelt megmossuk, lecsepegtetjük, és 1 cm széles csíkokra vágjuk.
A szójacsírát megmossuk, és lecsepegtetjük, az újhagymát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk, a sonkát szintén, a barackot, és a körtét pedig kis kockára aprítjuk.
A hozzávalókat tálban óvatosan összekeverjük.
A mártáshoz a tejfölt, és az ecetet a szójaszósszal, és a mézzel simára keverjük, curryvel, cayanneborssal, sóval, borssal fűszerezzük, majd ráöntjük a salátára.
Hűtőben legalább 30 percig állni hagyjuk, majd még egyszer ízesítjük, végül apróra vágott vöröshagymával megszórjuk, és a roston megsütött sertés szűzérmékkel tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pálffy-sertésborda » Lencsés sertés raguleves » Szezámmagos szűzpecsenye » Kínai reteksaláta
» Kakukkfüves sertéstokány » Kantoni sertéssült » Kínai sült tészta (vegan) » Sertéskaraj hagymaszósszal
» Sajtos sertéskaraj » Kínai csirkeszárnyak » Sült sertéstarja » Kinai hús
» Sertésnyelv tojással » Kínai tészta 10 perces » Kínai illatos omlós csirke » Cseréptálas szűzpecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.