Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-gombás rakott tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
4 személyre:

40dkg paradicsom,
20dkg gomba,
2 piros húsú paprika,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
bazsalikomlevél,
4 evőkanál olaj, só, bors,
50dkg (orsó) tészta,
20dkg mozzarella sajt.

Elkészítés:
A paradicsomot forróvízbe dobjuk, majd hideggel leöblítjük és meghámozzuk, összeturmixoljuk. A gombát felszeleteljük, a paprikát apró kockákra, a hagymát finomra vágjuk.
Felforrósítunk a 3 ek. olajat, hozzáadjuk a hagymát, áttört fokhagymát, paradicsompépet, a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. 5 perc múlva beletesszük a gombát, 10 perc múlva a paprikát, azután fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet puhára pároljuk. A sütőt előmelegítjük.
Kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és beleforgatjuk a paradicsomos-gombás mártásba.
A maradék 1 ek. olajjal kikenünk egy sütőedényt (jénait), beletesszük a tésztát, a tetejét befedjük a vékony szeletekre vágott mozzarellával, és addig sütjük, míg a sajt egy kissé megpirul (10-12 perc). A sütőedényben tálaljuk. Frissen jó.

Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 660 kcal

A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tésztaleves » Rakott zöldség olasz módra » Zsír nélküli rakott hús » Gyümölcsös tészta
» Nutellás tészta-tortácskák » Kínai tésztás csirke » Juhtúrós rakott csirke » Majonézes tészta
» Update1 rakott padlizsán » Rakott hal káposztával » Húsos tészta konzervből » Sült rakott csirkemell
» Vagdalt hús tésztában » Gombás rakott tál sütőben » Rika gyors húsos tésztája » Sajtos zöldséges tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.