Tutireceptek.hu fejléc

Serpenyős csirke - Pollo in padella recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirke, nyers sonka, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 rozmaringág, fehér bor, 3-4 paradicsom; húsos paprika, ízlés szerint.

Elkészítés:
A megtisztított és kibelezett csirkét darabokra vágjuk, kendővel megszárítjuk.
Serpenyőben előbb kis nyers sonkakockákat pirítunk, majd a csirke darabjait is hozzáadjuk, s addig forgatjuk, míg szépen meg nem barnulnak szintén. Következik a sózás, borsozás, kerül a csirkéhez egy gerezd fokhagyma és egy rozmaringág is. Leöntjük azonnal fehérborral, s mialatt a bor elpárolog, teszünk még az egészhez három-négy szép, megtisztított paradicsomot.
Most kétféle folytatás képzelhető el: vagy víz adagolásával pároljuk a csirkét, míg meg nem puhul, vagy húsos paprika kerül hozzá.
A sárga, piros vagy zöld paprikákat– először roston a parázsra tesszük, ahol egyrészt megpuhulnak, másrészt vékony bőrük könnyen lehúzható lesz.
Mivel a paprika ezzel meg is van, a csirkéhez csak tálaláskor adjuk.


A receptet beküldte: monit007

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rácos csirkecomb » Csirkemell őzgerincben » Csirkés csusza » 5 fűszeres keleti csirke
» Azték csirke főzve » Csirke tárkonnyal bevonva » Csirkés rakott tészta » Sajtos-barackos csirkemell
» Spontán csirke (gyors) » Húsvéti töltött csirkemell » Rakott csirke » Csórós csirke, gazdagon
» Csírke csikok finoman » Mézes mustáros csirke... » Kapros csirkemell » Rakott csirkepaprikás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.