Tutireceptek.hu fejléc

Sonkába (vagy baconba) göngyölt spárga csőben sütve recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 cs. zöld spárga
sonkás felvágott v. bacon
2 evk. vaj
1 evk. liszt
2 dl tej
1 tejföl
só,bors,szerecsendió
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A spárga alsó, kemény részét levágjuk, alsó harmadát meghámozzuk,megmossuk és forrásban lévő sós,vajas vízben 12-15 percig főzzük(attól függ,hogy milyen vastagok),majd lecsepegtetjük és hagyjuk kicsit hűlni.
2-3 szálat sonkába v. baconba gönygyölünk(én mindkettőtt raktam rá),úgy,hogy az egészet befedje,majd egy jénai aljára fektetjük a tekercseket.
A maradék 1 evk. vajon megpezsgetjük a lisztet,beleöntjük a tejet,tejfölt,reszelt sajt 2/3-át és fűszerezzük,s az egészet a spárgákra öntjük,betoljuk a sütőbe.
Ha már barnul a teteje(200 fokon),rászórjuk a maradék sajtot és azt is ráolvasztjuk,megbarnítjuk.


A receptet beküldte: mongi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libamáj sütve » Csőben sült sonkás penne » Csirekemellfilé sonkában » Göngyölt párizsi
» Csőben-csirke » Újhagymás spárgaleves » Rakott csirke sütve » Spárgasaláta tojással
» Töltött, göngyölt karaj » Szűzpecsenye egyben sütve » Alufóliában sült spárga » Fetás göngyölt csirke
» Csőben sült hús » Spárga sütőben » Bőrös sertéskaraj sütve. » Feketeretek csőben sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.