Tutireceptek.hu fejléc

Sült paprikás - tojásos krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
0,5 kg burgonya
2-3 édes paprika (lehetőleg színes húsú)
6 tojás

színes bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb hasábokra vágjuk. A paprikákat megmossuk, egyenként 8 nagyobb darabra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és kisütjük benne a burgonyát úgy, hogy a sütés vége előtt 2-3 perccel hozzátesszük a paprikát is, így egyszerre lesznek készen. Felütjük a tojásokat egy tálba és sóval elhabarjuk. Egy üres lábast, vagy nagyobb serpenyőt felteszünk melegedni (közepes lángon), majd ebbe átszedjük a kisült burgonyát és paprikát. Jól lecsöpögtetjük, nem kell, hogy túl sok olaj maradjon rajta.
Amint átszedtük, ráöntjük a tojást, és óvatosan keverve, forgatva, -hogy a burgonya ne törjön- készre sütjük. Frissen őrölt színes borssal megszórjuk, melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paprikás pogácsa » Tojásos galuska » Kolbászos tojásos noki » Tojásos lecsó burgonyával
» Rizses-tojásos gomba » Gyors krumplis tészta » Krumplis rántotta » Zöldbab paprikás
» Húsos krumplitekercs » Tojásos krumpli » Tejfölös gombapaprikás » Rozmaringos krumpli
» Fasírt krumpliágyon » Nokedlis paprikás krumpli » Hurkás rakott krumpli » Svéd krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.