Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös -gombás zöldborsófőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
4 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
20 dkg csiperke
1 jó evőkanál liszt
zöldségléves,só,őrölt bors
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl

Elkészítés:
Az olvasztott vajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát,majd hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított darabolt csiperkét.Felmelegítjük,kevergetve,közepes tűzön 4-5 percig tovább pároljuk,majd megszórjuk liszttel,és jól elkeverjük hogy ne legyen csomós.Felönjük annyi zöldséglevessel,hogy jó kétujjnyira ellepje,felforraljuk,majd lassú tűzön főzzük,amíg a borsó megpuhul.Közben sóval,borssal,aprított petrezselyemmel ízesítjük.Mielőtt a levennénk a tűzről,belekeverjü k az egy merőkanálnyi forró zöldséglevessel simára kevert tejfölt.Most már nem főzzük tovább,forrón tálaljuk, és megszórjuk kevés aprított petrezslyemmel.
Jóétvágyat!!

Tanácsok:
Feltétnek zöldfűszerekkel ízesített ,vastag tojáslepényt kínálunk hozzá!


A receptet beküldte: Zsebi74


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás-gombás karfiol » Tejfölös csirkecombok » Tejfölös sajtos mártás » Tejfölös nokedli
» Fokhagymás tejfölös tészta » Tejfölös torta » Tejfölös sertéshús » Poharas tejfölös
» Tejfölös csodasüti » Sonkás-gombás rizibizi » Tejfölös, kapros hús » Bögrés-tejfölös meggyes
» Tejfölös meggyes pite » Tejfölös diós » Tejfölös zöldbab leves » Tejfölös húsgombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.