Tutireceptek.hu fejléc

Túrós gúla (ahogy én készítem) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
a túrósgúla ahogy én készítem:
Töltelék: 0, 5 kg túró, édes gyümölcs (alma banán körte csak kiwit ne mert másnapra savanyú lessz)0, 2 dl tejszín, 1 nagy zselatin, ízlés szerinti cukor. A zselatint a langyos tejszínben feloldom, elkeverem a túróval cukorral gyümivel,
Tészta:2 db 4v 5 tojásos piskóta attól függ mekkora tálba teszed a gúlát, az egyikre ráteszed az edényt és körbevágod, ez lessz az alja, a másikból baracklekvárral készítesz egy tekercet és vékonyan felszeled.

Elkészítés:
Amikor a tészta és a töltelék kész, akkor a tekercseket az edényed oldalára szépen felsimítod, majd beleöntöd a túrós masszát, és hűtőbe teszed dermedésig. Aztán ha kihült, akkor ráteszed a kerek piskótát, és megfordítod az edényt.
Azért, hogy tutira kijöjjön az edényből, ki lehet bélelni folpakkal, és ezt utána lehúzod.
Nos ez a gúla.
De én ezt szoktam csak a tölteléket egy tortagyűrűbe tenni, és akkor is kiborítom egy megfelelő nagyságú piskótára. Aztán az üres közepét megtöltöm gyümivel és öntök rá zselét. És ez is mutatós.
Ha valami nem egyértelmű kérdezz mert lehet, hogy nem jól írtam.


A receptet beküldte: Tobzocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Büfés túrós » Túrós-pudingos krémes » Lusta asszony Túrós sütije » Túros sütemény
» Kapros-túrós cukkinileves » Kakaós-túrós szelet » Pehelykönnyü turos pite » Túrós batyu
» Bagolyszemes túrószelet » Burgonyás-túrós kocka » Túrós palacsinta pörccel » Túrós eperpuding
» Epres-barackos-túrós-habos » Reszelt kakaós-túrós » Wrap, ahogy mi szeretjük » Rakott túrós laska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.