Tutireceptek.hu fejléc

Túrótorta sok-sok porcukorral, mazsolával recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg túró
2,5 evőkanál búzadara
1 citrom
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A 4 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral, 10 dkg vajjal és 1 csomag vaníliás cukorral habosra kavarunk.
Továbbkeverjük 50 dkg túróval és hozzáadunk 10 dkg jól megmosott, megszikkasztott mazsolát + 2,5 evőkanál búzadarát.
Belereszelünk 1 citrom héját, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét.

Szitált zsemlemorzsával kihintünk egy kizsírozott tortaformát és a tésztát beletöltve a forró sütőbe toljuk. Úgy sütjük mint a piskótát. Ha a beleszúrt tűre már nem tapad a massza, a széleit késsel meglazítjuk és a tésztát a deszkára borítva hűtjük ki. Ezután vagy megszórjuk porcukorral vagy bevonjuk csokoládémasszával.

Tanácsok:
Érdemes minőségi túrót venni!

Akár gyümölccsel is ízesíthetjük, fantázia kérdése.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: bogyoka6


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csupaszív túrótorta » Joghurtos túrótorta » Birsalmaleves mazsolával » Sárgabarackos túrótorta
» Gyors túrótorta » Túrótorta tészta nélkül » Egyszerű túrótorta » Epres-joghurtos túrótorta
» Gyümölcsös túrótorta 2 » Epres túrótorta - másként » Ananászos túrótorta III. » Szőlős túrótorta
» Áfonyás túrótorta » Túrótorta - mascarponéval » Ananászos-túrótorta » Túrótorta (update 1)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.