Tutireceptek.hu fejléc

Virsli kukoricakabátban recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg kukoricadara
10 dkg liszt
1 tk. cukor
0, 5 tk sütőpor
1 tojás
2, 5 dl tej
só, bors, paprika, fokhagyma, chili
1 kg virsli

a sütéshez liszt, olaj és hurkapálca

Elkészítés:
A hozzávalókból keverjünk tésztát, amolyan sűrű palacsintatészta állagúra. A társaság ismeretében fűszerezzük enyhén vagy csípősen a bundának való tésztát. A virsliket tűzzük fel a hurkapálcákra és annál fogva forgassuk meg lisztben. Ha ezt kihagyjuk, ne csodálkozzunk, ha a tészta lefolyik a virsliről, nem tapad meg a felületén. Töltsük a tésztát magas pohárba és mártsuk meg benne a virsliket. A tészta sűrűségétől függő vastagságú bunda ragad a virslire. Az így felöltöztetett virsliket azonnal dobjuk forró olajba és süssük meg szép pirosra. Két percre szedjük papírtörlőre, amíg a fölös olaj lecsöpög róla. Mustárt és kechupot kínáljunk mellé.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis kifli olajban » Sajttal töltött virsli » Frankfurti virslisaláta » Virslis lepénykék
» Virslis lencsesaláta » Virslis zöldbabsaláta » Virslis csiga pizzakrémmel » Zöldséges virsli
» Színes virslis tészta » Sajtos, baconos virsli » Virslis tarhonya leves » Hagymás virslisaláta
» Virsli csoda » Sült paprika virslivel » Virslis-krumplis golyók » Palacsintatésztás virsli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.