Tutireceptek.hu fejléc

Virslis partifalatkák recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
40 dkg krumpli
20 dkg sajt (parmezán vagy gouda)
10 dkg liszt
só (ízlés szerint)
őrölt tarkabors (ízlés szerint)
1 marék bazsalikom
4 db jó minőségű virsli
2 dl étolaj a sütéshez

Elkészítés:
A virslit felvágjuk kb. 1-1,5 cm-es darabokra. A krumplit megpucoljuk, ha nagyobbak, félbevágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük.
Ezután leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt krumplit egy tálba tesszük, belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot és a lisztet, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, úgy, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se pedig kemény. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés lisztet, hogy könnyen formázható legyen.
A masszából lecsippentünk egy kisebb darabot, a tenyerünkbe kicsit ellapítjuk, majd ráhelyezünk egy virslidarabkát. Ezután golyót formázuk belőle, majd egy liszttel megszórt tálcára tesszük. A maradék masszával és virslivel is így járjunk el.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd belehelyezzük bele a golyókat, és kisebb lángon, többször átfordítva, szép pirosra sütjük kb. 10 perc alatt. A ropogósra sült golyókat papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig melegen tartjuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis kiflik » Virslis kifli olajban » Diétás virslisaláta » Karikás virslisaláta
» Virslis lepény » Virslis kukoricasaláta. » Virslis árpa » Virslis túrós tészta
» Gombás virslisaláta » Sajtos-virslis kígyórétes » Virslisaláta ínyenceknek » Virslis csiha biga
» Virslis-krumplis golyó » Virslis zöldbab » Virslis tekercsek » Tekercselt virslis kiflik


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.