Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös kacsacomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db bőrös kacsacomb
2 db őszibarack
1 fürt színes szőlő

bors
1 ek vaj
0, 5-1 dl fehérbor vagy szőlőlé
1-2 ek méz vagy nádcukor
10 dkg főtt gesztenye
1-2 ek olaj és vaj a sütéshez
1 tyúkhúsleves kocka

Elkészítés:
A kacsacombokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, őrölt borssal megszórjuk és fél-egy órát állni hagyjuk. Serpenyőben felhevítjük a vajat és az olajat, majd a kacsacombok mindkét oldalát pirosra sütjük. Felöntjük a borral vagy szőlőlével, hozzáadjuk a leveskockát, félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a magnélküli szőlőszemeket, a gerezdekre vágott őszibarackot és készre pároljuk. A kacscombokat kivesszük, mézzel megkenjük, sütőben vagy serpenyőben ropogósra sütjük. Közben a mártást leszűrjük, kevés vajat adunk hozzá, kissé besűrítjük.
A mártásba visszatesszük a combokat, hozzáadjuk a főtt gesztenyét.
Sült lilakáposztával / amihez felhasználtuk a párolt gyümölcsöket és kevés mártást/, sült burgonyával, karamellizált őszibarack gerezdekkel kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rácsos gyümölcsös » Óriás gyümölcsös túrórúd » Gyümölcsös joghurt ital » Gyümölcsös-diós kocka
» Isteni gyümölcsös kuglóf » Gyümölcsös joghurt álom » Könnyű nyári gyümölcsös » Gyümölcsös fagylaltkehely
» Erdei gyümölcsös kehely » Finom sült kacsacomb » Gyümölcsös hússaláta » Pekingi kacsacomb
» Gyümölcsös mikrós » Túrós gyümölcsös süti » Mákos-gyümölcsös felfújt » Gyümölcsös krémtúró


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.