Tutireceptek.hu fejléc

A sonka főzése húsvétra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
hideg víz,sonka,langyos víz

Elkészítés:
A sonkát langyos vízben mossuk meg, majd áztassuk be fél-egy napra és egy nagy edényben annyi hideg vízben tesszük fel főni, hogy a víz teljesen ellepje. Kb. három-négy órán keresztül főzzük. Mikor megpuhult, lekapcsoljuk a lángot és a saját levében hagyjuk kihűlni. Leöntjük a levét, majd a sonkát hideg helyre tesszük.

Tanácsok:
A főzőlevét felhasználhatjuk levesek‚ főzelékek ízesítéséhez, de főzhetünk benne kemény tojást is, mely különleges ízt ad neki.

Elkészítési idő: 240 perc

A receptet beküldte: Tundibundy

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás sajtos csiga » Sonkás camembertsaláta » Sajtos-sonkás kifli » Sonkás-sajtos kelbimbó
» Mogyorós sonkagolyók » Sonkás-hagymás lepény » Zellerrakottas sonkával » Sajtkrémes sonkás tészta
» Sonka kenyértésztában » Sonkás kukoricasaláta » Babéros sonkaleves » Leveles-sonkás finomság
» Brokkolis sonkapástétom » Sonkás keltekercs » Sonkás rakott rétes » Aszalt szilvás sonkaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.