Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-hagymás lepény recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 cs mélyhűtött leveles tészta (kb. 45 dkg)
2-3 szál póréhagyma fehér része
20 dkg nyers sonka
1 ek olaj
4 tojás
20 dkg natúr krémsajt (pl. medve)
15 dkg trappista sajt, reszelve

Elkészítés:
1. A leveles tésztát engedjük ki, nyújtsuk ki, és helyezzük sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es gáztepsibe.
2. A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, a sonkát kockázzuk fel. Az olajon süssük meg a pórét és a sonkát.
Ha megsült, tegyük egy szűrőbe, és jól csepegtessük le, így a tészta nem ázik el.
3. A tojásokat géppel jól kikeverjük a krémsajttal, sót és borsot rakunk rá, majd hozzáadjuk a trappista sajtot is.
4. A hagymás-sonkás masszát szétterítjük a tésztán, majd a tojásos krémet ráöntjük, és eligazítjuk.
5. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós lepény » Túrós lepényke » Körtés lepény » Szilvás lepény (update 2)
» Rákóczi túrós lepény » Anna Almás lepénye » Sajtlepény másként » Túrós lepény eperöntettel
» Lecsós tojáslepény » Sütőtökös lepény » Gombás cukkini lepény » Joghurtos lepényke
» Karfiollepénykék » Házi barackos lepény » Kakaós lepény » Sonkás-hagymás sajtkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.