Tutireceptek.hu fejléc

Alessandro pikáns vörösboros egresmártása recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1/2 kg egres (lehet fagyasztott is),
2 púpozott kanál finomliszt,
2 kanál napaforgó olaj,
1 dl víz,
1 dl vörösbor,
1/2 zöldcitrom leve,
egy csipetnyi só,
ízlés szerint cukor vagy édesítőszer

Elkészítés:
Egy kisebb lábosban a felhevített olajon lisztes rántást készítek. Majd felöntöm a vizzel és hozzáadom az egrest. Folytonos kevergetés közben a vörösbort is és a citromlevet is hozzáadom.
Ízesítem egy csipetnyi sóval és az édesítőszerrel.
Folyamatosan kevergetem forrásig, majd utána is még pár percig. Ha sűrű lenne, akkor még egy kis vízzel lehet hígítani. Én a legvégén, ha már elzártam alatta a hőforrást, még szoktam hozzáadni egy teáskanálnyi vanília kivonatot és ugyanennyi rumaromát is.

Tanácsok:
Ez a mártás minden főtt vagy sült hús pikáns körete egy kis főtt burgonyával. Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Alessandro


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns karaj » Pikáns sonkasaláta » Pikáns, sajtos fánk » Pikáns tojáskrém (update)
» Pikáns pórés lepény » Borjúsült pikáns mártással » Pikáns sült bab » Pikáns melegszendvicskrém
» Pikáns szósz csirkéhez » Pikáns metélt » Pikáns húsgombóc leves » Pikáns babos köret
» Pikáns párizsi saláta » Alessandro kedvenc sóletje » Gombás-vörösboros gulyás » Vörösboros csirkeragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.