Tutireceptek.hu fejléc

Almás csirkeleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 személyre
1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg), 2 közepes nagyságú borízû alma, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál kristálycukor és liszt, só, késhegynyi õrölt fahéj, ízlés szerint törött fehér bors.

Elkészítés:
a csirkeaprólékot megmosom és feldarabolom, majd a sóval együtt fazékba rakom. Ráöntök 8 deci vizet. Az almát megmosom, meghámozom, kicsumázom és szeletekre vagdalom.
A csirkeaprólékot puhára fõzöm. Az almaszeleteket 3 deci vízben cukorral és csöpp sóval 5 percig forralom, végül a liszttel simára kevert tejföllel behabarom. Jól kiforralom, fahéjjal ízesítem, majd a csirkeleveshez öntöm. Az egészet összeforralom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás torta II. » Almás olajoshal saláta » Olaszos-almás vadkacsamell » Különleges almás pite
» Egyszerű almás pite » Kavart almás másképpen » Almás-fahéjas piskóta » Almás palacsinta.
» Lángolós almásszelet » Almás torma » almás süti » Almás sütőtök
» A nagyi almás sütije » Almás-mazsolás rizs » Birsalmás sertéskaraj » Almás-hagymás saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.