Tutireceptek.hu fejléc

Almás csirkemell tejszínes mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db kicsi, vagy 1 db nagyobb csirkemellfilé
50 dkg alma
1 dl tejszín
5 dkg reszelt sajt
1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér
só,bors,cukor

Elkészítés:
A mellfiléből szép szeletkéket vágok és megsózom őket. Tűzálló tálba fektetem a felét, beborítom a meghámozott, kicsumázott alma felével. Csipet sóval és cukorral megszórom, majd újra mellszelet és alma következik. A tejszinbe elkeverem a késhegynyi fűszereket, pici sót és cukrot, majd a rakottasra locsolom. A tálat szorosan lefedem, és forró sütőben közepes lángon kb. 40 percig sütöm. Aztán leveszem a fedőt, megszórom a sültet a reszelt sajttal, és már csak annyira tolom vissza a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon. Rízzsel tálalom.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-krémes csoda » Édes csirkemell » Karfiolos csirkemell » Legfinomabb csirkemell
» Tejszínes zöldborsóleves » Bözsike almáskrémese » Almás-Meggyes muffin » Almás tészta
» Pikáns csirkemell » Mézes-naracsos csirkemell » Mustáros csirkemell » Almás-citrusos ital
» Tejszínes csirkemell » Almás zabpelyhes süti » Almás-citromos pulykamell » Tejszínes zellersaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.