Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-naracsos csirkemell recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30-50 dkg csirkemell
2 édes narancs
méz
bors
őrölt kömény
napraforgó olaj
szezámmag

Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, majd csíkokra vágjuk.
A csíkokat kevés forró olajon megpirítjuk, majd megfordítjuk.
Egy kiskanálnyi mézzel megkenjük a pirult oldalát, majd fordítás után őrölt köménymagot, újabb fordítás után őrölt borsot hintünk rá (addig ugráltatjuk, amíg mindkét oldala egyenletesen bepirul; közben mézzel tovább festegetjük).
A két narancs levével felöntjük, és gyenge lángol hagyjuk állni min. 20 percig.
Ezután leöntjük róla a főzőlevet, majd 1-1 kanál mézzel, borssal pirítgatjuk, amíg enyhén ropogós réteget nem kap.
Kivesszük a husikat, és rizzsel, salátával tálaljuk. Dekornak pl. szezámmaggal megszórhatjuk. A melléfolyt karamellizálódott mézet érdemes felkanalazni és rákenni, isteni finom!


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtban sült csirkemell » Kukoricás csirkemellcsik » Kapribogyós csirkemell » Dióval rántott csirkemell
» Hawaii csirkemell filé » Kapros-túrós csirkemell » Rántott diós csirkemell » Mustáros csirkemellcsíkok
» Spicces csirkemellsaláta » Áfonyás csirkemell » Korzikai csirkemell » Gombás-sonkás csirkemell
» Csodás csirkemell :) » Banános-baconos csirkemell » Mézes csirkemell » Barackos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.