Tutireceptek.hu fejléc

Almás-mézes lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 dl tej vagy tejszín
8 dkg vaj
6 alma
1 csomag vaníliás cukor
tetszés szerint édesítőszer vagy cukor
2 db tojás
5 dkg méz
10 dkg mandula vagy dió
1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal és a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, a tejjel és az édesítőszerrel/cukorral. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A meghámozott almákat félbevágjuk, a magházat kivesszük, késsel az alma domború felületét egymással párhuzamosan kissé bevagdossuk, aljával lefelé a masszára rakjuk. A langyosra melegített mézzel és a habbá vert tojásfehérjével leöntjük, majd meghintjük a fahéjjal, és rászórjuk az aprított mandulát vagy diót. Előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

Tanácsok:
Isteni finom. Érdekesebb ízű, mint a hagyományos almás lepények.


A receptet beküldte: Sesshoumaru


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás lepény 2 » Fetás-lilahagymás lepény » Zöldséges lepény 2. » Lenmagos tojáslepény
» Meggyes-Csokis lepény » Gombás Rizslepény » Juhtúrós Lepény Albi módra » Kukorica lepény
» Kakaós-túrós lepény » Almás lepény - gyors » Baracklepény » Cukkini lepény
» Nádasdi diós lepény » Almás lepény 2. » Cukkinis lepény » Takart sárgabaracklepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.