Tutireceptek.hu fejléc

Azannyja lasagne, ahogy Domi szereti recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
A palacsintához:
40dkg liszt
2 tojás
1 dl tej
víz

olaj a sütéshez
A raguhoz:
60dkg darált hús(baromfi,sertés,ki mit szeret)
2 kis doboz sűrített paradicsom konzerv
ételízesítő
bors
oregano
majoranna
ketchup
olaj

a tepsi kikenéséhez margarin
30 dkg sajt
1 nagy doboz tejföl

Elkészítés:
A felsorolt hozzávalókból az átlagosnál vastagabb palacsintákat sütök,cukor hozzáadása nélkül,sósat.

A húst,kevés olajon ,nagy lángon megpárolom,mikor már levet ereszt,kis lángon folytatom a párolást,a fűszerek hozzáadásával.Gazdagon fűszerezem.
Néhány perc múlva,hozzá öntöm a paradicsom konzerveket és a ketchup-ot,ezzel főzőm készre.

Amikor megfőtt,tepsit kikenem margarinnal,és kibélelem palacsintával.Az első sorba dupla adag palacsintát teszek,hogy a ragu ne áztassa át sütés közben,ráteszem a ragu felét,majd megszóróm a sajt egy harmadával.Újra jöhet egy sor palacsinta,majd rá a ragu és a sajt második harmada.Palacsinta sorral zárom le,arra kenem a tejfölt,majd a maradék sajtot a tetejére hintem.
Sütőben addig sütöm,míg a sajt piros nem lesz a tetején!

Tanácsok:
A ketchup helyett gyakran használok házilag készített paradicsom levet,azzal talán még finomabb!

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: vinszisz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brassói, ahogy én készítem » Martini ahogy én csinálom » Lasagne másként » Tiramisu ahogy én csinálom
» Spenótos- túrós lasagne » Pacal, ahogy én készítem » Tiramisu ahogy én készítem » Lasagne másképp
» Flódni, ahogy mi szeretjük » Kelkáposztás lasagne » Lasagne- kicsit zöldebben » Gombás, csirkés lasagne
» Magyaros lasagne » Lasagne á la Judit » Ahogy én készítem a nyulat » Bolognai lasagne spenóttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.