Tutireceptek.hu fejléc

Becsinált csirke, Párolt rizzsel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Főzéshez:
- Csirkecomb 25dkg (egy egész)
- Sárgarépa 4dkg (batonra vágva)
- Petrezselyem gyökér 3dkg (batonra vágva)
- Zeller 2dkg (batonra vágva)
Fűszerzacskóba: Vöröshagyma 1/3 db (egészben)
szemes bors 5-6 db
fokhagyma gerezd
Sűrítéshez - dúsításhoz
Világos vajas rántás: vaj 3dkg
liszt 3dkg
petrezselyem zöld (finomra vágva)
Tejszín 3cl (nem egészen fél deci!)
Körethez: Olaj 1 e.k
Rizs 10dkg
Felöntéshez forrásban lévő víz 1,8 dl. Ízesítésre: só, v.hagyma 2dkg.

Elkészítés:
Hideg vízbe tesszük a húst, zöldségeket, fűszerzacskót. Lassú tűzön puhára főzzük, majd a fűszerzacskót eltávolítva,sűrítjük, végül tejszínnel dúsítjuk.
Párolt rizset készítünk: Felhevített olajon üvegesre pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, majd felengedjük a forrásban lévő vízzel. Lefedve, alatta a lángot a lehető legalacsonyabbra állítjuk, majd addig főzzük, míg a ráöntött folyadékot fel nem vette. Ekkor tűzről lehúzzuk, félre tesszük tálalásig.

Tanácsok:
Tálalása: leveses tányérba helyezzük a húst, elrendezzük rajta a zöldségeket, ráöntjük a forró mártását. Külön adjunk hozzá citrom gerezdet -ha esteleg valaki savanyítani akarja. Külön adjuk hozzá a párolt rizst!


Én csirkecombból csináltam.
Amit leírtam az 1adag/fő-re szól!

A leve vékonyabb mártás sűrűségű legyen!


A receptet beküldte: Dicska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkepörkölt betyárosan » Colában sült csirkeszárny » Borsos csirke sütőben » Csirkecombok hagymaágyon
» Kakukkfüves csirkemell » Pikáns, párolt pulykaragu » Csirkeszárny Orly módra » Párolt rizs zöldségekkel
» Csirkés enchilada » Tejszínes-tormás csirke » Hawaii csirkemell » Rakott hagymás csirke
» Sörben sült csirkecombok » Sajtos-fokhagymás csirke » Gesztenyés csirkemell » Csirkemell céklás rizzsel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.