Tutireceptek.hu fejléc

Boros marhatokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50-60 dkg marhalábszár, 2 dl száraz vörösbor, 3 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 1 összetört szegfûszeg, 1-1 késhegynyi õrölt gyömbérpor, õrölt csípõs paprika, só és õrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:
A marhahúst lehártyázom, a felesleges zsírt levágom róla, majd vékony, hosszú csíkokra vágom. A felforrósított olajon, erõs lángon lepirítom. Felöntöm a vörösborral, megsózom, rászórom a fûszereket és fedõ alatt, elfõtt levét apránként pótolva (vízzel vagy vízzel hígított borral), puhára párolom. A liszttel elkevert tejföllel besûrítem, felforralom és pirított tarhonyával kínálom.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros szederdzsem » Boros házinyúl » Vörösboros eperleves » Fehérboros csülöksült
» Boros hússzeletek » Vörösboros csülökpörkölt » Boros csirkecombok » Boros mézes tea
» Vörösboros bodzabogyó íz » Dunántúli vörösboros karaj » Fehérboros rostélyos » Vörösboros sonkakocsonya
» Boros meggyleves » Vörösboros vadpörkölt » Boros, fűszeres báránysült » Fehérboros krémtorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.