Tutireceptek.hu fejléc

Boszorkánypogácsa (Lajos Mari recept) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg dió,
1 citrom
25 dkg lágy vaj v. margarin
15 dkg porcukor
45 dkg liszt
4 tojássárgája
1 tojásfehérje
10 dkg baracklekvár

Elkészítés:
A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).
Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. Max. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre. Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis kráterekbe savanykás lekvárt teszünk. Fémdobozban tárolhatjuk, de mindegyik emeletre tegyünk sütőpapírt, hogy a golyók ne ragadjanak össze. Ha kicsivel több citromot teszünk bele, kellemesen pikáns, kissé savanykás ízű sütit kapunk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Medina07


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Macaron (csokis) recept » Muffin (alaprecept) » Recept nélküli pogácsa "5" » Apró olajos gombafejek
» Kenyér alaprecept » Kosárka forma receptje » Lasagne recept Emyke módra » Lencsesaláta recept
» Tejfölös, olajos » Túrós muffin recept » Oreo bonbon recept » Őszibarack leves recept
» Olajos kifli » Madártej (saját recept) » Mézeskalács tuti recept » Alföldi húsgombóc recept


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.