Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás csirkefalatok szerecsendiós besamellel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3 nagyobb csirkemell,
2 nagyobb burgonya,
2 fej vöröshagyma,
2 dl tejszín,
2 evőkanál liszt,
2 dkg vaj,
só,
bors,
szerecsendió,
olaj,
marhahúsleves-kocka.

Elkészítés:
A hagymákat félbevágjuk, szeleteljük. Közben a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és a marhahúsleves-kockával kb. 15 percig főzzük, vigyázva, hogy szét ne főjön. A csirkemelleket (klopfolás nélkül) ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd egy teflonserpenyőben olajat melegítünk. Először rádobjuk a hagymaszeleteket, megszórjuk őrölt szerecsendióval, sózzuk. Következnek a csirkemelldarabok, melyeket szintén sózunk, borsozunk. A megfőtt burgonyáról egy kis pohárba leöntjük a levet, melyre szükségünk lesz még a besamel készítésénél. A burgonyakockákat a hagymához és csirkéhez adjuk, s tovább pirítjuk.

Elkészítjük a besamelt: a vajat mérsékelt tűzön megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt, némi sót, s egy habverő segítségével csomómentesre keverjük - fokozatosan adagolva hozzá a krumpliról leöntött lé háromnegyedét. A sűrű mártást összekeverjük a csirkével. Végül megszórjuk reszelt parmezánnal.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás knédli » Burgonyás sós teasüti » Dán burgonyasaláta » Burgonyás torta
» Burgonyás-kolbászos omlett » Burgonyás pogi » Azték csirkefalatok » Burgonyás zöldbab
» Hagymás burgonyasaláta » Sós, burgonyás kifli » Burgonyasaláta majonézesen » Burgonyás húspogácsa
» Karácsonyi burgonyasaláta » Burgonyás pogácsám » Burgonyás lepény » Zöldséges burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.