Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyasaláta sütőtökkel recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt burgonya,
40 dkg sütőtök (tisztán mérve),
4 dl kefir (vagy joghurt, esetleg aludttej),
2 db savanykás, aromás alma,
1 nagy fej lila-hagyma,
1 evőkanál mustár,
1 teáskanál paradicsompüré,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:
A sütőtököt előmelegített forró sütőben szép piros-barnára megsütöm, majd ha már nem forró, a turmixgép poharába téve péppé zúzom. A tökpürét összekeverem a kefirrel, a mustárral, a paradicsompürével, a sóval és a borssal. A meghámozott burgonyát vékony karikákra vágom és belekeverem a tökös mártásba. A hagymát tisztítás után hajszálvékony karikákra metélem és megsózom. Tízpercnyi állás után a megmosott, kicsumázott, és apró kockákra aprított héjas almával együtt a mártásba keverem. Jól lefedve legalább fél napig érlelem a hűtőszekrényben. Tálalás előtt még egyszer átkeverem és pirított kenyérszeletkékkel teszem az asztalra.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Orosz burgonyasaláta » Finom burgonyasaláta » Zöldséges burgonyasaláta » Csípős burgonyasaláta
» Mediterrán burgonyasaláta » Párizsi burgonyasaláta » Sajtos burgonyasalata » Tavaszi burgonyasaláta
» Karácsonyi burgonyasaláta » Mogyorós burgonyasaláta » Diétás burgonyasaláta » Dán burgonyasaláta
» Burgonyasaláta gazdagon » Csirkehúsos burgonyasaláta » Hagymás burgonyasaláta » Krémsajtos burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.