Tutireceptek.hu fejléc

Citromos madeleine recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 db tojás
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg liszt
pici só
10 dkg felolvasztott margarin

Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 190 fokra. Aztán felütöm a tojásokat, majd hozzájuk teszem a cukrot, és robotgéppel 3-4 perc alatt alaposan habosra keverem őket.

Amikor már szép habos, a liszthez hozzákeverem a csipet sót, majd a tojáshabhoz reszelem a citrom héját. Ekkor előveszek egy fakanalat és széles mozdulatokkal a tojáshabhoz forgatom a lisztet, végül hozzáforgatom az olvasztott margarint is. Ezzel el is készült a sütemény tésztája.

Ekkor vékonyan kivajazom a madeleine formákat, majd a tésztával együtt beteszem őket a hűtőbe fél órára.

A pihenő idő leteltével a tésztát kiskanállal kiadagolom a formákba és 190 fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütöm őket.


A receptet beküldte: Arwen21


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos süti » Diétás citromos túrótorta » Görög citromos kocsonya » Mandulás madeleine
» Citromos rácsos szelet » Citromos sonkás tészta » Citromos csirkekrém leves » Német citromos süti:
» Citromos Varázs » Könnyű citromos süti » Almás-citromos pulykamell » Mazsolás-citromos csirke
» Citromos metélt » Citromos ricottakrém torta » Citromos csirke * » Könnyű citromos sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.