Tutireceptek.hu fejléc

Császármorzsa - osztrák módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 1,25 dl tej
- 1 evőkanál tejszín (ettől lesz igazán foszlós)
- 12,5 dkg liszt
- 4-5 tojás
- 6 dkg cukor
- mazsola rumba áztatva (tetszés szerint)
- vaj
- porcukor

Elkészítés:
A tejet habverő segítségével dolgozzuk össze a tejszínnel, a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel.
Tegyük bele a mazsolát és egy csipet sót.
Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd keverjük óvatosan a már elkészült masszába. Serpenyőben hevítsük meg a vajat, öntsünk bele a tésztát. Miután az egyik oldalt aranybarnára sütöttük, fordítsuk meg.
Nagyjából 1 perccel később villa segítségével daraboljuk fel, és süssük készre. Még melegen szórjuk meg porcukorral.
Szílvalekvárral tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós pogi Ági módra » Kocsonya borsodi módra » Zserbó zsiinaa módra » Császármorzsa Briell-módra
» Osztrák burgonyaleves » Túrótorta evapolya módra » Melegszendvics Erzsi módra » Epertorta Emyke módra
» Kakaós császármorzsa » Liebtauer-Osztrák körözött » Töltött tojás Emyke módra » Marhatokány burgundi módra
» Vendégváró manduli módra » Sertéshús vadász módra » Tepsis krumpli Ors módra » Eszkimó szelet Ági módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.