Tutireceptek.hu fejléc

Cseh (orosz) krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
150 g vaj
125 g tejföl
1 tojássárgája
360 g liszt
Krémhez:
375 g vaníliával ízesített cukor
4 evőkanál liszt
tej
80 g vaj

Elkészítés:
150 g vajból, 125 g tejfölből, 1 tojássárgájából és kb. 360 g lisztből rétes keménységű tésztát gyúrunk, majd 2 óra hosszat hűvös helyen pihentetjük. Azután a tésztából 4-5 nagyon vékony lapot nyújtunk, és egy jól kikent sima pléhen vagy a megfordított tepsi alján megszurkálva világossárgára sütjük.

Közben elkészítjük a következő krémet: Másfél liter tejet 375 g vaníliás cukorral sűrűre főzünk. 4 evőkanál lisztből vagy keményítőlisztből kevés hideg tejjel vékony eresztéket csinálunk, és folytonos kavarás közben belecsurgatjuk a forró cukros tejbe. Addig kavarjuk, amíg rotyogni kezd. A tűzről levéve tovább kavarjuk, és ha félig kihűlt, 80 g vajat keverünk hozzá. A kihűlt krémmel egyenként megtöltjük a lapokat és egymásra rakjuk őket. Két deszka között éjszakán át lepréseljük. Másnap a tetejét is bekenjük krémmel, és beszórjuk az oldalakról levágott, elmorzsolt tésztával. Vagy porcukorral és kókuszreszelékkel hintjük meg a tetejét.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínkrémes túrótorta » Inteligens krémes! » Sajtkrémes krumplileves » Citromkrémes sütemény
» Rózsaszín krémes » Sajtkrémes minifánk » Krémes muffin pillangó » Almás-krémes csoda
» Krémes póréleves » Karácsonyi diós krémes » Kókuszkrémes-epres tekercs » Mézes-krémes Kata-féle
» Krémes keksz alappal » Krémes mézes » Orosz krémtorta » Krémes pulykafalatkák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.