Tutireceptek.hu fejléc

Csicseriborsóleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg csicseriborsó
- 10 dkg burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- fél fej vöröshagyma
- fél citrom reszelt héja és leve
- 2 dl natúr joghurt vagy főzőtejszín
- petrezselyem és lestyánzöld, snidling, só, bors
- egy kisebb kígyóuborka
- 2 kemény paradicsom

Elkészítés:
Az előző nap beáztatott borsót a kockára vágott burgonyával, a vöröshagymával ( vagy póréval) és a fokhagymával, a lestyán zöldjével, a citrom héjával, sóval, frissen őrölt borssal puhára főzzük. A citrom héját kivesszük, majd összeturmixoljuk. Ízesítjük a citrom levével, a joghurttal felengedjük (vagy tejszínnel), ha kell, utána ízesítünk. Ha túl sűrű lenne, tegyünk még hozzá joghurtot (tejszínt). Tálaláskor megszórjuk a vékony csíkokra vágott uborkával, a kockára vágott paradicsommal, az apróra metélt petrezselyemmel és a snidlinggel. Pirítós kenyérrel vagy bagettel kínáljuk jó hidegen.
A receptet Hamar Attiláné küldte.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors dinnye leves » Zabpehelyleves » A tökéletes daragaluska » Szerelem leves (legényfogó)
» Diós szárnyas-krémleves » Korhelyleves egyszerűen » Tárkonyos gombaleves » Boros meggyleves
» Sütőtök krémleves. » Tejszínes fokhagymakrémleves » Zöldség Krémleves » Húsos okroska
» Baglyos aszaltszilvás leves » Ubileves » Pulykaaprólék leves » Halgombócleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.